0
30 YEARS Of Galucci


BY MIRANDAHET IS ALWEER EEN AANTAL JAAR GELEDEN DAT IK HEB GESCHREVEN.
TIJD VLIEGT, TIJD GAAT SNEL, MAAR HET WERD WEL TIJD.


Iedere dag weer, en dat al reeds jaren, ben ik trots. Ja, trots op alle baby- kinder- en volwassenen modellen, make-up artists, hairstylists en stylists die iedere dag opnieuw weer werken voor onze opdrachtgevers.

Opdrachtgevers die breed georiënteerd zijn op een gebied dat zowel advertenties als brochures, folders, flyers, commercials, bedrijfsfilms, posters, abri’s, displays, billboards, mode, reclame, tv spots, websites, vrachtwagen-affichering, auto-affichering, bus- trein- tram-affichering, merkverpakkingen, landelijke commercials maar ook internationale opdrachten en zeker tegenwoordig Social media omvat. En zeker niet te vergeten onze fashionmodellen, door ons uitgezonden, soms zelfs voor een aantal maanden, naar het buitenland zoals China, Istanbul, Milaan, Kaapstad, Athene, New York enz. alle modellen van 0 tot 100 jaar zijn een verlengstuk van ons visitekaartje. Modellen die ik elk graag persoonlijk spreek alvorens we ze inschrijven. En ja, natuurlijk door al mijn jarenlange ervaring weet ik precies welke modellen wel een toegevoegde waarde zijn voor ons modellenbestand en welke niet. De personen waar wij geen prettig gevoel bij krijgen, nemen we dan ook niet aan. Een afwijzing word niet altijd gewaardeerd maar ik blijf erbij, eerlijkheid blijft het belangrijkst.

Ongelofelijk hoe het tegenwoordig gaat, ik had het al voorspeld: de wereld word steeds kleiner want we bemiddelen modellen en acteurs voor zowel binnen als buitenland. We krijgen opdrachten vanuit alle landen, en hoe leuk is het als we, bijvoorbeeld, een oma of opa type voor een paar dagen naar een land als bijvoorbeeld Griekenland mogen sturen voor een direct booking zoals een interessante foto-opdracht of commercial. Want ook de landen buiten Nederland weten ons te vinden, en dan spreek ik niet over België of Duitsland, want deze landen mogen we reeds lange tijd tot ons klantenbestand benoemen. Ook ver daarbuiten staat ons team voor klanten en modellen klaar. Tegenwoordig is ons team zelfs gespecialiseerd in trein en -vliegreizen, want ook dit logistieke gedeelte nemen wij voor onze rekening. Ons grootste doel is om de juiste modellen, op de juiste tijden en locatie te krijgen. Zelfs is soms een trein/bus of vliegtuig verhinderd, toch zorgen we ervoor dat ons model op tijd ter plaatse zal zijn.

Bovenal ben ik ook trots op mijn dochters, en dan uitgaand van het feit dat ik eigenlijk nooit gedacht had om überhaupt aan kinderen te beginnen. Hoewel standvastig met mijn relatie, alweer ruim 35 jaar, had ik gedacht kinderloos door het leven te gaan, met name omdat ik altijd druk in de weer ben en dacht dat kinderen niet in mijn leven zouden passen. Op mijn 29e kreeg ik zowaar een moedergevoel! Mijn man was erg blij (hij had namelijk nooit gedacht dat dit moment zou komen). We zijn beide gelukkig met twee beeldige dochters. Wat betreft beeldig, dat zegt ieder ouder over zijn of haar kind. En dat begrijp ik, want ieder kind is speciaal. Mijn dochters zijn opgegroeid met een werkende moeder, dat betekent soms een voordeel, maar ook soms een nadeel. Ze zijn wel opgevoed met een mama die zorgde voor een kopje thee, kommetje soep, slaappartijen enzovoort, welke moeder kent dit niet. Natuurlijk ging dit letterlijk tussen bedrijven door, maar ik was er wel voor de meiden. Niet enkel voor mijn meiden, maar ook voor alle modellen. Ook dat zijn een beetje mijn ’kids’.

Uiteindelijk was er een moment dat mijn oudste dochter aangaf absoluut niet een job te kiezen wat haar mama deed, nee, absoluut geen dagelijkste stress 24 uur per dag, dat wilde ze helemaal niet. En uiteraard begreep ik dat. Grappig dat ze na een hele tijd nadenken toch voor Galucci wilde gaan. Natuurlijk vond ik dat leuk om te horen maar ik heb haar verplicht hier eerst héél goed over na te denken. Dat heeft ze gedaan. Ze bleef overtuigd van haar besluit. En nu werk ik al ruim 3 jaar samen met mijn oudste dochter… wat is ze leuk en wat doet ze het goed. Anders dan ik doe of zou doen, misschien is ze iets directer maar blijkbaar hoort dit bij de tijd, en ik moet daar (gelukkig) in meegaan. Op dit moment leer ik haar de kneepjes van het vak, en dat doen we zeer op ons gemak want we genieten ervan om samen te werken. (af en toe betekent dit vuurwerk, maar dat hoort erbij.

Het is duidelijk, zeker en passend, onze Eva gaat Galucci uiteindelijk over een aantal jaren overnemen. Dat geeft mij een gerust gevoel. Omdat ik weet dat dan ook al onze opdrachtgevers, modellen, make-up artists, hairstylists, stylists, acteurs, actrices, edel figuranten en figuranten in goede handen zullen zijn en dat Galucci gewoon zal blijven bestaan…. How nice is that. Tijd, zoals gezegd, vliegt, en ontwikkeld ook.

Ben je ook benieuwd wat de komende jaren ons gaan brengen? Stay Tuned!


MIRANDA NIJSEN
Lees meer: 25th Anniversary
GALUCCI INT. MODEL & CASTING AGENCY

Galucci is een internationaal werkend modellenbureau en is gevestigd in Maastricht. Met haar centrale positie in de Limburgse hoofdstad bekleedt Galucci een centrale positie binnen de Euregio, al sinds 1989. Galucci speelt daarom een voortrekkersrol in Zuid-Nederland en de Euregio en is een bekend gezicht binnen de casting- en modellenwereld.LINKS

ALGEMENE VOORWAARDEN

VEELGESTELDE VRAGEN

BEGRIPPEN EN TIPS


CONTACT

Wilhelminasingel 127
6221 BJ,Maastricht NL
+31 (0)43 325 78 69
info@galucci.nl© Copyright Galucci Int. Model & Casting Agency 2022. All Rights Reserved.